Packaging design

Een uniek packaging design wordt steeds belangrijker in de communicatie van jouw product. Omdat de verpakking van een product het eerste is wat de klant ziet, wil je natuurlijk dat dit een goede indruk maakt. Want zeg nou zelf, een unieke verpakking maakt een betere indruk dan een saaie verpakking, toch? Zie je nog niet helemaal voor je hoe je dit kunt realiseren? Geen probleem, wij zijn er om je te helpen! Verpakkingsontwerp bureau Convenient4u verzorgt het verpakkingsdesign van jouw product! 

Wat is een packaging design?

De term packaging design klinkt misschien wat opvallend, omdat het Engels is voor verpakkingsdesign. Waarom gebruiken we niet meteen het Nederlandse woord? Het antwoord hierop heeft te maken met het belangrijkste kenmerk van een packaging design, namelijk opvallen. De verpakking van je product is erg belangrijk, en een goed ontwerp daarom ook. Lees snel verder als je je afvraagt waarom, dan leggen we het je graag uit!

Kenmerken van een packaging design

Een product met een opvallend packaging design zorgt voor herkenbaarheid, en daardoor ook voor een grotere verkoopkans. Maar hoe zorg je er nou voor dat de verpakking opvalt? Dat doe je door eenvoud. Belangrijk is om zo min mogelijk te communiceren op de verpakking. Te veel drukte zoals tekst, icoontjes en andere zaken, zorgt ervoor dat klanten de belangrijke dingen missen. Dus focus op de eenvoud is het belangrijkste.

Wat kan Convenient4u voor jou betekenen?

Convenient4u is hét verpakkingsontwerp bureau dat een uniek packaging design verzorgt voor jouw product. Door het toepassen van een slimme huisstijl verhogen we de productherkenning en sales. Met al meer dan 15 jaar ervaring is niks voor ons te gek. Of het nou gaat om folieverpakkingen, kartonverpakkingen of iets heel anders, we gaan graag de uitdaging aan!

Neem contact op!

Benieuwd naar onze verpakkingsontwerpen en wil je dit ook voor jouw product? Laat dan even je gegevens achter! Dit kan heel gemakkelijk door het contactformulier in te vullen, wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op. We kijken graag samen naar de mogelijkheden voor jouw unieke packaging design tijdens een kopje koffie!

Veelgestelde vragen

Ik heb nog geen fotografie van mijn product? Kan ik dan wel een verpakking maken?

Jazeker, door middel van 3D rendering is er een perfect, niet van fotografie te onderscheiden, verpakkingsbeeld te maken. Ruim voordat het drukwerk van de verpakking klaar is.

Wat communiceer ik op de verpakking?

Zo min mogelijk. Fotografie en icoontjes moeten het meest duidelijk zijn. Aangezien de klant maar een paar seconden kijkt moet de verpakking opvallen door zijn eenvoud in communicatie. Niet doordat hij boordevol staat met allerlei teksten etc.

Waarom verpakkingsdesign door Convenient4u?

Convenient4u heeft al meer dan 15 jaar ervaring in verpakkingen in karton, maar ook folie verpakkingen hebben wij in ons pakket. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het bedenken van een goed doorgevoerde huisstijl en een slimme, unieke verpakking. Dit zorgt voor merk- en productherkenning.

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen doen?

 • Ingrid van Bergenhenegouwen, VB Communicatie

  "Een bureau dat uitblinkt door snelheid en vakmanschap. Ze leveren op en top twee- en driedimensionaal werk. Het is heerlijk om te werken met Tamara van Leeuwen en haar team. Duidelijke communicatie, strakke planning! Zij geven ieder merk/product de juiste uitstraling. Voor optimale klantbeleving en herkenbaarheid. Ze ging voor klanten van VB Communicatie aan de slag met een geweldig resultaat!"

 • Pauline Martens, Jr. Product Manager, Skil

  "Flexibiliteit en betrokkenheid, dat is tekenend voor Convenient4U. Snel schakelen? Geen enkel probleem bij dit bedrijf. Een heerlijke organisatie om mee samen te werken."

 • Bob Ruiter, Product Manager, Senzora

  "Convenient4U is de schakel tussen onze klanten en de drukkerijen. Heel fijn! Convenient4U zorgt ervoor dat de artworks worden gecontroleerd en beheerd. Dit bespaart tijd en houdt ons flexibel. De samenwerking is top; Convenient4U werkt nauwkeurig en snel."

 • Meike Tilman, Shopper Marketing Team, Cloetta Holland

  “Convenient4U bewaakt de huisstijl van onze merken op een goede manier. Convenient4U denkt actief mee in het creëren van de beste oplossing voor communicatievraagstukken en vertaalt dit op een uitstekende wijze. De juiste artwork voor zowel offline als online (POS)materialen zijn hier de uitkomst van! Convenient4U is goed bereikbaar, flexibel en een meester in plannen. Wij zijn blij!”